Mensen worden associaal

Je ziet het steeds vaker. Gezellig afspreken met vrienden waar vaak met de drukke agenda’s tegenwoordig flink wat planning aan vooraf gaat. En dan is het gezellige ensemble eindelijk zover en dan is het overheersende beeld mensen die met zijn allen op een schermpje aan het kijken zijn zonder ook maar elkaar aan te kijken en af en toe een opmerking te uiten. Nederlanders worden steeds asocialer en mensen hebben het vaak niet eens in de gaten. Als je mensen erop wijst raken ze eerder geïrriteerd omdat ze niet voor asociaal uitgemaakt willen worden en het er ook vaak totaal niet mee eens zijn. Logisch natuurlijk, niemand vind het leuk om voor asociaal uit gemaakt te worden.

Nu is het in privé sferen misschien nog niet zo erg, maar het gebeurd ook op de werkvloer. Mensen die tijdens het vergaderen gewoon hun mobiel pakken om even snel een app te versturen of even snel een mailtje beantwoorden. Er zullen er misschien zelfs bijzitten die even snel het laatste plaatje op 9gag willen bekijken en indien die grappig is nog aan andere collega’s laten zien. Begrijp het niet verkeerd een luchtige werksfeer kan een positief effect hebben op de productiviteit, maar er zijn grenzen. Dus laten we met zijn allen de telefoon is wat vaker in de zak houden en wat meer aandacht besteden aan de mensen om ons heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>